Saturday, May 26, 2007

Nude Movie Quiz


Τολμηρό μεν ενσταντανέ, αλλά πάνω απ' όλα ατμοσφαιρικό: φυσικός φωτισμός από τον απογευματινό ήλιο, οι χρυσές κουρτίνες ελάχιστα σκοτεινιάζουν το χώρο, οι γήινοι τόνοι σε χακί και μπορντώ δένουν τόσο αρμονικά με τα δυο γυμνά κορμιά, τόσο που από ένα και μόνο screencap αντιλαμβάνεσαι την κλάση στην οποία ανήκει η ταινία. Το γούστο και αισθητική στις ταινίες του συγκεκριμένου δημιουργού είναι πάντα αξιοσημείωτο, κάτι που από μόνο του ακυρώνει την κατηγορία για πορνογραφία για την οποία τον είχαν κακεντρεχείς κατηγορήσει γι' αυτό το πόνημά του.

Μέχρι και σκαλιστές ξύλινες λεπτομέρειες και φτερωτό άγγελο ροκοκό έβαλε μέσα στην, αγγλική κατά τ' άλλα, κρεββατοκάμαρα ο δημιουργός (μάλλον, ο εξαιρετικός σκηνογράφος του μόνιμου καλλιτεχνικού team του). Ακόμη και η διακριτική τοποθέτηση των σωμάτων οριζόντια στο κρεββάτι προς την πηγή φωτός ώστε οι καμπύλες να διαγράφονται θαμπά, μακριά από το φτηνό φωτισμό φθορισμού των ταινιών πορνό, καταδεικνύουν το εκλεπτυσμένο γούστο (μακάρι να το ΄χαν κι άλλοι).

Αρκετά clues έδωσα, φρονώ. Από ποια ταινία είναι το παραπάνω τρυφερό ενσταντανέ; (σίγουρα αυτοί που με διαβάζουν θα το βρουν με κλειστά μάτια, βέβαια...)

4 comments:

costas said...

Παντως η αισθητικη του κυριου σκηνοθετη δεν ειναι και τοσο υψηλη, γιατι καθολου δεν τον ενοχλησε η ελαφρα πλατυποδια της πρωταγωνιστριας...

cheaptalk said...

Είναι το 4:3 από φιλμ 2,35:1 και η γωνία λήψης. Ή μπορεί και η φτέρνα του Rylance να είναι όντως μεγαλύτερη από το κεφάλι του.

Πάντως να διορθώσω ότι σύμφωνα με το imdb τουλάχιστο, ντεκορατέρ ξυλουργοί και τα λοιπά όλοι Άγγλοι είναι :p

cheaptalk said...

Ερμμμ για άλλη ταινία λέω τελικά :P

floudion said...

Ούτε με ανοιχτά δεν μπορώ να το βρω! Μάλλον χρειάζομαι ενισχυτική διδασκαλία! Βρε costa τι μάτι είναι αυτό;