Thursday, September 13, 2007

51st London Film Festival: programme announced

Το τέλειο, φοβερό, υπεραγαπημένο London Film Festival μόλις ανακοίνωσε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της 51ης έκδοσής του. Από 17 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου οι σινεφίλ που θα συρρεύσουν θα έχουν την ευκαιρία να παραστούν σε 7 παγκόσμιες και 29 ευρωπαικές πρεμιέρες ταινιών (και σε 128 πρεμιέρες επί βρεττανικού εδάφους, αλλά αυτό δε μας λέει και τίποτα).

Άκουσον, άκουσον, λοιπόν: θα δούμε επιτέλους το νέο costume drama του Francois Ozon Angel (κάποιοι το πρόλαβαν στις Κάννες), το πολυαναμενόμενο Into the World του Sean Penn, το τροπαιούχο Lust, Caution του Ang Lee και τη νέα star-beaded εκδοχή (Naomi Watts, παρακαλώ) του Funny Games του Haneke (ήτοι τρομαχτική ταινία, όπου το κακό όχι μόνο αποχωρεί ατιμώρητο, αλλά μας κλείνει και το μάτι συνομωτικά από πάνω).

Θα δούμε επίσης νέο Cronenberg, Sokurov, Haynes και Kitano και φλεγματικό Attenborough με Mischa Barton. Ο νέος Cruise με τα Λιοντάρια και τους Αμνούς του, το Κόκκινο Μπαλόνι του Hou Hsiao-Hsien, η Τελευταία Ερωμένη της Breillat και η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Antonio Banderas(!) θα μαζευτούν όλοι γύρω από τη Leicester Square. Can't wait...

Επειδή όμως 184 ταινίες είναι πάααρα πολλές για να τις αναλύσεις διεξοδικά, σας παραπέμπω στο full programme και ύστερα στην Easyjet για να αγοράσετε το εισιτηριάκι σας. London is calling.

2 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Μακαρι να μπορουσα να παω!!!

Stylianee said...

why not?