Friday, May 08, 2009

Η εβδομάδα των Παθών μόλις άρχισε

Είναι απίστευτο το τι σαβούρα είναι ικανές να ξεθάψουν οι εταιρείες διανομής. Μερικές φορές φαίνεται σαν να μην είναι οι κακές επιλογές αποτέλεσμα αμάθειας, αλλά οργανωμένης προσπάθειας εξαπάτησης ακόμη και των πιο διαβασμένων και προσεκτικών cinema lovers. Με μοναδικό σκοπό την ευκαιριακή αισχροκέρδεια, φυσικά.

Για πρώτη φορά, σας εφιστώ την προσοχή παραθέτωντας τι να ΜΗΝ δείτε αυτή την εβδομάδα. Έχουμε και λέμε: αποφύγετε πάσει θυσία το γλυκερό, ατέλειωτο και αθεράπευτα κλισεδιάρικο Closing the Ring του Attenborough. Ομοίως, κλείστε σφιχτά τα μάτια για το Ne touchez pas la hache. Εκτός από βαρετό, έχει και άσχημους πρωταγωνιστές. Θα πρότεινα να αποφύγετε και το Ce que mes Yeux ont Vu, εκτός κι αν λατρεύετε το Watteau και τη Sylvie Testud, αλλά, εντάξει, c' est pas terrible.

Το βαριόμοιρο 17 again σας φωνάζει να μην το δείτε ήδη από τον τίτλο (και, όχι, δε συγκρίνεται με το τρισχαριτωμένο 13 going on 30, παρόλη την ομοιότητα στη θεματολογία). Τα δυο τελευταία ασήμαντα της εβδομάδας, Franklyn και Gegenuber επίσης πρέπει να μη σας βάλουν σε πειρασμό. Απλά αγνοήστε τα. Ορθώστε το ανάστημά σας κόντρα στην ύποπτη βλακεία ντόπιων διανομέων, επαναλαμβάνω.

Τι να δείτε; Βασικά, μόνο το Mesrine, αν και στο δεύτερο μέρος κάνει κοιλιά ( ο Cassel, ντε, όχι η ταινία). Παίζει και η θεά Ludivine. Άντε, ίσως και Πόλεμο των Άστρων.

No comments: