Tuesday, October 13, 2009

London Film Festival is now 53: no excuse not to discover film in London starting tomorrow

Το πιο όμορφο screencap είναι από το "Jim Jarmusch's latest brave, bizarre and very beautiful film". Εγώ, βέβαια, πάλι είμαι μακριά από το αγαπημένο μου Φεστιβάλ που θα προβάλλει το Limits of Control, αλλά το σημειώνω για όλους εσάς που είστε εκεί κοντά --και είστε πολλοί, πανάθεμά σας.

Η Claire και η Annabel είναι ακόμη στην πυρετώδη οργάνωση των πάντων, μεταξύ άλλων, η Sandra Hebron μάλλον θα είναι για πάντα επικεφαλής και οι Έλληνες δημοσιογράφοι πλέον ανακάλυψαν το Φεστιβάλ που πριν μερικά χρόνια ούτε που το 'χαν ξανακούσει.

Είστε καλοί στο name dropping? Το ξέρατε ότι το Λονδίνο είναι το καλύτερο μέρος να δείτε γαλλικό σινεμά, ύστερα από το Παρίσι; French Revolutions, η επιλογή σας, και ο Yvan Attal θα μπερδευτεί ερωτικά με τη Valeria Bruni-Tedeschi, η Isabelle Huppert θα καδραριστεί από τη γυναικεία ματιά της Claire Denis, ο Romain Duris θα ομορφύνει πάλι το πανί και θα σκιάσει κάπως τη Charlotte Gainsbourg και η αγαπημένη του Χάρη Emilie Dequenne θα φορέσει τα χρωματιστά της ρούχα υπό τις οδηγίες του André Téchiné. Όμως, καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποια είναι η πιο όμορφη; Μάλλον, για ακόμη μια φορά η Kristin Scott Thomas.

Ύστερα, έρχονται όλα αυτά που ακούτε δεξιά και αριστερά, και θα τα δείτε σίγουρα, έτσι κι αλλιώς. Τρέξτε εδώ, αν σας αρέσουν οι πρωτιές: A Serious Man, γιατί οι Cohen δεν παίζονται, The Road, γιατί ο Viggo Mortensen δεν παίζεται, Bright Star, γιατί τη Jane Campion πρέπει να την παίξετε. Είναι κι άλλα, πολλά, αρκεί να βιαστείτε, γιατί πολλά απ' αυτά είναι ήδη fully booked σε κάποια από τις προβολές τους, και, αν είστε τυχεροί, θα έχει και Q & A με τους εκλεκτούς συντελεστές, για τα μάτια σας μόνο. Τσεκάρετε άμεσα το Galas and Special Screenings section.

Μερικά ακόμη που εγώ τουλάχιστον θα έβλεπα, αν ήμουν εκεί: την --με αρκούντως πρωτότυπο τίτλο, Eccentricities of a Blonde-Haired Girl-- ταινία του υπεραιωνόβιου Manoel de Oliveira (κατοστάρισε, πλέον), το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Tom Ford -- τι γλυκό, τι καλό, τι συγκινητικό, να βλέπει κανείς ότι υπάρχουν πολυτάλαντοι άνθρωποι και άλλοι που τους παίρνουν στα σοβαρά-- με exceptional πρωταγωνιστικό ζευγάρι για πρώτη φορά να ενώνει την υπερχειλίζουσα ομορφιά του on screen, τους Julianne Moore και Colin Firth και το Astro Boy. Ναι, καλά ακούσατε, σιγά να μην ήμουν εγώ αυτή που θα ντρεπόταν να παραδεχτεί ότι κατά βάθος είναι ένα παιδί που του αρέσουν τα παγωτά και τα κινούμενα σχέδια με ρομποτάκια που περνούν χίλιες μύριες περιπέτειες στον άδικο αυτό κόσμο.

Enjoy, τυχεροί μου θεατές, και για να μεγιστοποιήσετε την απόλαυση, αγοράστε από τα κοντινά στους κινηματογράφους Tesco μια ντουζίνα shortcakes οποιασδήποτε γεύσης για κάθε προβολή. Αξίζουν τις θερμίδες τους.

2 comments:

Ρωμανός Σκλαβενίτης-Πιστοφίδης said...

Είδα τον Αντίχριστο. Τον είδες εσύ;
Αν ναι, πώς σου φάνηκε;

Stylianee said...

Not yet, γιατί με έχουν τρομάξει όλοι με τα μη-ενθαρρυντικά σχόλιά τους...
To watch it or not to watch it?
Τι με συμβουλεύεις?