Wednesday, October 22, 2008

The Happening: UK DVD release

Σάλο τύπου Orson Welles --μιλάμε για τότε που ο παιχνιδιάρης νεαρός υποτίθεται ότι ανακοίνωσε στη ραδιοφωνική εκπομπή του ότι ήρθαν οι Αρειανοί και προκάλεσε το έλα να δεις, ενώ ο φτωχός απλώς διάβαζε τον Πόλεμο των Κόσμων του H.G. Wells, ναι, ακριβώς το ίδιο στο οποίο είχατε δει τη Dakota να ουρλιάζει και τον Tom τρυφερό πατέρα, στην εκ των υστέρων κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος-- προσδοκούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν οι δημιουργοί της διαφημιστικής καμπάνιας του DVD της τελευταίας ταινίας του Shyamalan The Happening, αλλά οι εποχές ευπιστίας έχουν βέβαια παρέλθει προ πολλού.

Δεδομένου του λονδρέζικου τοπίου της ταινίας, η Premier PR που έχει αναλάβει την προώθηση αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ειδησιογραφικό δικτυότοπο φανταστικής ύλης και περιεχομένου. Τα γράμματα-ψείρες στο κάτω μέρος της σελίδας το δηλώνουν ρητά " This is a fictional website, and these events are not real or based on real people or real events. " Νέα που ανακοινώνουν αυτοκτονίες στο Hyde Park, καταστροφή στο Canary Wharf καθώς και εξαφάνιση μελισσών στην αγγλική ύπαιθρο έφτασαν υπό μορφή newsletter εχθές στο mailbox μας, προκαλώντας σίγουρα την περιέργεια, αλλά διόλου υστερία ή άλλα αισθήματα παρόμοιου τύπου. Δυο κλικ μετά ήρθε η επίσημη σελίδα της DVD και Blu-Ray εκδοχής της ταινίας που κυκλοφορεί στις 3/11 και όλα μπήκαν εντελώς στη θέση τους. Κουρασμένες ιδέες, , αλλά να που τελικά ακόμη δουλεύουν, αφού η σελίδα κέρδισε τα κλικ που της αναλογούν ακόμη κι από μένα. Φαντάσου από τους πιο ψαρωμένους.

Αξίζει ίσως να σημειώσω ότι η περι ης ο λόγος εκδοχή ντιβιντί περιέχει extended version με σκηνές "too shocking for cinemas" και, άκουσον άκουσον, digital copy που μπορείς με όλες τις επίσημες ευλογίες να μεταφέρεις το φιλμ στο laptop σου ή όπου αλλού θέλεις "quick, fast and easy". Btw, quick και fast δε σημαίνει το ίδιο ακριβώς πράγμα ή η αγγλική γλώσσα εξελίσσεται τόσο που δεν την προλαβαίνω;

No comments: