Tuesday, September 15, 2009

Shoot_it

Ένα μόνο όπλο χρειάζεσαι γι' αυτούς εδώ τους δημιουργικούς πυροβολισμούς, συγκεκριμένα το κινητό σου: " Το 1ο νεανικό φεστιβάλ εικόνας με χρήση κάμερας κινητού είναι εδώ!", ανακοινώνει περιχαρώς η ντιζαϊνάτη, flash-y και γενικά καταχαρούμενη ιστοσελίδα του για το Shoot_it Festival 09.

Παρότι έχω τις αμφιβολίες μου ότι είναι εντελώς το πρώτο, σίγουρα είναι το πιο οργανωμένο που έχει στυλ think big, γι' αυτό και μου αρέσει. Έχει ένα κακό ( ή μήπως είναι καλό, γιατί προσπαθεί να αποκλείσει τους επαγγελματίες;) : όριο ηλικίας. Αν, λοιπόν, είσαι μέχρι 25 ετών έχεις "καλλιτεχνικές και... κοινωνικές ανησυχίες", καλείσαι να δημιουργήσεις ένα βίντεο διάρκειας έως πέντε λεπτά ή να βγάλεις φωτογραφίες. Όλα αυτά με την κάμερα του (υπερ-σύγχρονου, μουράτου και τα τοιαύτα) κινητού σου τηλεφώνου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ετούτο εδώ είναι ένα φεστιβάλ που θέλει να συσσωρεύσει κοινωνικά διδάγματα, φρονώ. Γι' αυτό και έχει ΚΑΙ θέμα (άρα έναν ακόμη δημιουργικό περιορισμό για σας). Και ύστερα από τα αιματηρά, τα ψευτο-επαναστατικά και ίσως κατά τι άστοχα --πάντα βέβαια ευπρόσδεκτα, ως ένδειξη ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας-- ποιο άλλο θα μπορούσε να είναι το θέμα του, παρά μόνο η διαμαρτυρία. " Η Διαμαρτυρία είναι δικαίωμα όλων. Διώξε τη βία - βάλε φαντασία και εκφράσου δημιουργικά! ".

Ας αφήσω ασχολίαστο το γεγονός ότι το θέμα του φεστιβάλ, εκτός του ότι ακούγεται εντελώς πατροναριστικό, εμπεριέχει και στίχο αναλαφρου-με ερωτικές-εξάψεις τραγουδιού.

Εντάξει, έτσι ή αλλιώς, εμείς θα επικροτήσουμε την ενέργεια. Τα βίντεό σας θα ανέβουν online και θα κυκλοφορήσουν και σε DVD και οι πρώτοι θα πάρουν και ευρώ, εκτός που θα φουσκώνουν σα γάλοι και θα αισθανθούν οι νέοι Τρίερ.

Good luck, mates.

No comments: