Saturday, September 20, 2008

Ημέρα 3η ή όταν η βροχή κατέκλυσε τις Νύχτες Πρεμιέρας


Δυστυχώς, οι ενδυματολογικές αγωνίες μας λόγω demi-saison ακυρώνονται βάναυσα, το κρύο και η βροχή που μας υποδέχεται σήμερα την τρίτη μέρα του φεστιβάλ μας επιβάλλουν ασυζητητί βαριά πουλόβερ και μπότες, γαλότσες μη σου πω, αλλά κάπως θα τα καταφέρουμε.

Οι άτυπες προτάσεις για σήμερα είναι τρεις: Versailles, The other side of Istanbul για τη gay κοινότητα στην Κωνσταντινούπολη --που εγώ προσωπικά ποτέ δεν κατάφερα να ανακαλύψω, όσες φορές και να πήγα-- και το From Within του εξαιρετικού σε θέσεις διευθυντή φωτογραφίας , αλλά μέτριου στη σκηνοθετική καρέκλα Φαίδωνα Παπαμιχαήλ που θα απολαύσουμε μετά τα μεσάνυχτα.Και λέω άτυπη πρόταση γιατί αυτό που κυρίως θα απολαύσετε σε αυτές τις προβολές είναι η παρουσία του σκηνοθέτη και το απολαυστικό (και με την προσήκουσα μετάφραση, όλα κι όλα) Q & A στο τέλος της ταινίας.

Η τυπική πρόταση για σήμερα δεν είναι άλλη από τα Γόμορρα του γοητευτικού Matteo Garrone που θα παραυρεθεί για να εξηγήσει τα πάντα μαζί με τον πιο αξιαγάπητο υπεύθυνο επικοινωνίας εταιρείας διανομής ever Νίκο Σμπιλίρη.

Το σύμπλεγμα των αιθουσών Δαναός πάντα μας έπεφτε μακριά, αλλά αν εσάς σας βολεύει δείτε το La Rabia, το The Tune του Plympton (για να βγάλετε ένα πόρισμα τέλος πάντως σχετικά με το αν προτιμάτε το ψηφιακό ή το χειροποίητο animation --εγώ ψηφίζω το πρώτο με κλειστά μάτια) και μείνετε και στον μαιτρ του κλασικού (υπόγειου) τρόμου Jacques Tourneur που δηλώνει ευθαρσώς ότι Περπάτησε με ένα ζόμπι ( I walked with a zombie).

Τέλος, θα σας δούμε στο kinky παρτάκι στην Αβραμιώτου με τη συγκλονιστική d.j. Νίκη Ξένου (εδώ έχουμε την εξουσία να αποκρύψουμε ό,τι πληροφορία επιθυμούμε) . Πάντως, μην ξεχάσετε τις ομπρέλες σας, γιατί δε θέλετε να τρέξει το μακιγιάζ, ε;

1 comment:

kioy said...

Μόλις επέστρεψα από La Rabia... Καλά κάνει εκπληκτικό cinema η κ*ρ**λ*! Μιλάμε για πολύ μεγάληξ ταινία!
Εϊδα και το Charly το πρωι. Πολύ καλό και αυτό μέσα στη μινιμαλιστικότητα του, τη λιτότητα του και την ελευθερία του...

Γενικά δεν έχω δει ταινία να με απογοητεύσει, κάπως μέτριοι ήταν οι χθεσινού χορευτές μόνο!