Wednesday, May 27, 2009

3rd Athens International Gay & Lesbian Film Festival

Από τη Δευτέρα ξεκίνησε το τρίτο (δόξα σοι ο Θεός, πήρε το δρόμο του ) OUTVIEW, ήτοι 3rd Athens International Gay & Lesbian Film Festival. Μην τα λέμε συνέχεια, πλέον το ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει, και το παρακολουθούμε ανελλιπώς. Φέτος έχει δικό του επίσημο site, θεϊκή αφίσα και καταχαρούμενο trailer. Η Μαρία Cyber όπως πάντα πρωτοστατεί, κάνοντας πολύ καλές κινηματογραφικές επιλογές και φέτος για πρώτη χρονιά εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα και με επίσημα parties. Όσοι δεν μπορούσατε να πείσετε τους φίλους σας να σας τριγυρίσουν στα gay μαγαζιά της Αθήνας, θα έχετε τώρα την ευκαιρία να ρίξετε μια ματιά σε όλα ως σινεφίλ. Ή έστω για μια δοκιμή, βρε αδερφέ. Έχουμε και λέμε: αύριο, Τετάρτη, Leather Party στο Fou Club, Πέμπτη Black & White Cruising party στο Labirynth, Παρασκευή Women’s party στο Booze Cooperativa, Σάββατο Bandaged party στο Second Skin και Κυριακή το Closing party του φεστιβάλ στην ταράτσα του El Cielo. Γκάζι forever, δηλαδή.

Για τις ταινίες θα πάτε, κλασικά, στο Τριανόν στην Κοδριγκτώνος, θα δώσετε 7€ για το εισιτήριο και μόνο τα διπλά για να αγοράσετε το ημερήσιο που σας δίνει πρόσβαση σε τέσσερις ταινίες. Οι περισσότερες ταινίες έχουν βραβευτεί σε διάφορα G & L φεστιβάλ και παρότι που η θεματολογία τους είναι κάπως συγκεκριμένη, ο βαθμός "σκληρότητας" ( παρότι η έκφραση δεν είναι ακριβώς σωστή) ποικίλλει, άρα υπάρχει κάτι για όλους. Εγώ θα προτείνω το Bandaged της Maria Beatty, που συμμετείχε στο (πιο καλό απ' όλα ) London Gay & Lesbian Film Festival. Γενικά, ψαχτείτε.

Ααααα, και μπράβο στο Ινστιτούτο Γκαίτε που προστέθηκε περήφανα ως δεύτερος "σοβαρός" υποστηρικτής του Φεστιβάλ, ύστερα από το Ε.Κ.Κ. Περιμένω ανυπόμονα τον τρίτο, αν και τους βλέπω μάλλον διστακτικούς. Δηλαδή, γιατί στις Νύχτες Πρεμιέρας και στο Γαλλόφωνο σκοτώνονται όλοι, ποιος να πρωτογίνει χορηγός, ε;

No comments: