Thursday, May 22, 2008

Μαρία Cyber presents: 2nd Athens Gay & Lesbian Film Festival

Με ατέλειωτη φροντίδα και τρέξιμο εκ μέρους της Μαρίας Cyber, ιέρειας της queer κανονικότητας εδώ σε μας, το Gay and Lesbian Film Festival που πέρισυ έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα έχει και συνέχεια. Ευτυχώς, έστω και λίγοι υποστηρικτές βρίσκονται και δε λακίζουν όλοι μπροστά στο φόβο της ομοφοβίας ειδικότερα και της διαφορετικότητας γενικότερα.

Και φέτος ο πρόεδρος του Κέντρου κος Παπαλιός υποστηρίζει "έμπρακτα" την εκδήλωση (δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι μπορεί να εννοεί αυτό), και φέτος οι ταινίες είναι διαλεγμένες με πολύ μεράκι και διακριτικότητα ομολογουμένως --με αυτό εννοώ ότι δεν είναι "σκληρές" ταινίες, αποκλειστικά για ομοφυλόφιλο κοινό, αλλά για κινηματογραφόφιλο κοινό ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Η Μαρία, μάλιστα, προτρέπει όσους τουλάχιστον είναι out of the closet να φέρουν μαμάδες, μπαμπάδες και λοιπό συγγενολόι άφοβα μαζί τους στις προβολές.

Από 23 – 27 Μαΐου στον κινηματογράφο Τριανον θα μαζευτούμε όλοι να παρακολουθήσουμε ευαίσθητο κινηματογράφο ειδικής θεματολογίας ή έστω να γνωριστούμε μεταξύ μας συζητώντας για σινεμά. Οι βασικές προτάσεις είναι αρχικά τα εγγυημένα (και παλιότερα) Crazy --σας έγραφα κάποτε αναλυτικότερα γι' αυτό-- και Mysterious Skin και τα υπόλοιπα τα βλέπουμε εν καιρό.

No comments: